početna
sve fotografije
projekt
knjiga dojmova
sponzori
 
  Projekt  
  o projektu
  o školi
  sudionici
  pripreme


Nositelj projekta:
Učenici i profesori Gimnazije i ekonomske škole Benedikta Kotruljevića, s pravom javnosti iz Zagreba - prve privatne ekonomske škole.

Vrijeme projekta:
15. travnja - 22. travnja 2004.

Cilj projekta:
Upoznavanje ucenika i šire javnosti s geografskim, turisticko-gospodarstvenim i kulturnim obilježjima i potencijalima cijele Hrvatske.

Opis projekta:
Edukativno-pustolovni projekt SVAKI KILOMETAR HRVATSKE organiziran je u sklopu projektne nastave. Projekt je postavljen multimedijalno i interdisciplinarno te obuhvaca nekoliko nastavnih predmeta: poduzetništvo, informatiku, biologiju, povijest, likovnu kulturu i hrvatski jezik. Kulminacija projekta jest 8-dnevno putovanje (od 14. do 22. travnja) skupine ucenika i profesora od krajnjega istoka (Ilok) do krajnjega juga (Prevlaka). Osnovna nit vodilja projekta jest digitalnim fotoaparatom zabilježiti svaki kilometar Hrvatske, potaknuti odgovorniji ekološko-gospodarski odnos prema njezinim resursima te promicati poduzetnicku kulturu i osvijestiti mogucnosti turistickoga i gospodarskog razvitka svih regija.

Sve fotografije dostupne su na internetu još za vrijeme samoga putovanja. Nakon završetka bile su izložene na V. medunarodnom sajmu vježbovnih tvrtki koji se održavao 6. i 7. svibnja 2004. na Zagrebackom velesajmu.

Tehnička oprema:
- dva digitalna aparata PENTAX Optio 555 sponzorirana od www.pentax.hr
- dva laptopa
- dvije digitalne kamere
- printer
- vozilo kombi Ducatti 8+1